Al meer dan 100 jaar actief
 
Meer dan 25 verschillende merken

Meer dan 3000m² aan showroom

 

 

Onderhoud van een geoliede tafel

Een mooie, echt houten tafel. Die wil je natuurlijk ook mooi houden. In dit filmpje laten we zien hoe je een geoliede houten tafel kunt onderhouden. Je begint met het reinigen van de tafel, hiervoor gebruik je Woodclean. Deze krachtige reiniger ontvet en verwijdert oud vuil en vlekken.

Breng de Woodclean aan op een pluisvrije, bij voorkeur een katoenen doek, en reinig met rond draaiende bewegingen. Laat de cleaner een paar minuten inwerken. En wrijf het oppervlakte na in de lengte richting van het hout met een droge doek. Zodra de tafel helemaal droog is, schuur je de tafel licht op met een schuurpapier met een fijne korrel, dit is schuurpapier korrel 180-280.

In plaats van schuurpapier kan je ook scotch brite gebruiken, doe dit altijd in de lengte richting van het hout waarbij je een lichte druk uitoefent tijdens het schuren, dit voorkomt krassen in het hout. Verwijder eventueel achtergebleven stof met de doek die je hebt gebruikt om de tafel mee te ontvetten.

Zodra de tafel helemaal droog is breng je de Wax olie op een schone pluisvrije doek. Met een draaiende beweging breng je de Wax olie aan op het oppervlak. Om een mooie egale afwerking te krijgen eindig je met een lange rechte banen in de lengte richting van het hout. Laat de Wax olie drogen en geniet van het eindresultaat. Het onderhoud van een geoliede tafel is alleen nodig in geval van vlekken of als er gebruikssporen zichtbaar zijn. Behandel dan altijd de hele tafel.

Bekijk in onze showroom

Wilt u dit product zien in de showroom? Dat kan uiteraard! Kom langs en onze adviseurs staan u graag te woord.

Maandag13:00 – 1800
Dinsdag09:30 – 18:00
Woensdag09:30 – 18:00
Donderdag09:30 – 18:00
Vrijdag09.30 – 18:00
Zaterdag09.30 – 17:00
Zondag12.00 – 17:00

* Iedere laatste zondag van de maand geopend