Al meer dan 100 jaar actief
 
Meer dan 25 verschillende merken

Meer dan 3000m² aan showroom

 

 

Pilling bij stoffen bekleding

Bij het in gebruik nemen van je nieuwe zitmeubel met geweven stof als bekleding, kan het voorkomen dat er pilling ontstaat. Pilling is te herkennen aan de kleine bolletjes op de bekledingsstof. In 90% van de gevallen ontstaat pilling door oorzaken van buitenaf, niet door slijtage van de bank. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken:

* In de beginfase van het gebruik van je nieuwe zitmeubel, zijn er altijd nog losse vezels. Deze zijn achtergebleven tijdens het weven van de stof en komen los tijdens het eerste gebruik. Deze losse vezels worden vervolgens bolletjes op het zitmeubel.

* Een tweede reden van het ontstaan van pilling is extern vuil, zoals vuil van sokken, kleding, honden- en kattenharen en van fleece plaids op de bank. Dit externe vuil ziet er op het oog hetzelfde uit als de pilling die ontstaat door de vezels uit de bank.

* Een derde reden kan een lage luchtvochtigheid in huis zijn. De meeste stoffen die gebruikt worden zijn synthetische stoffen. Bij een té lage luchtvochtigheid, wordt de bank nog statischer, waardoor het nóg meer vuil aantrekt. Het zitmeubel wordt dan extra gevoelig voor pilling.

* De laatste reden kan het verkeer stofzuigen van het zitmeubel zijn. Hierdoor beschadigt de stof en ontstaan er opnieuw losse vezels en extra pilling. Verkeerd stofzuigen van de bank, verkort de levensduur aanzienlijk. Voor het juiste gebruik, kijk je naar het filmpje: Stofzuigen van de bank. Pilling is zeer eenvoudig te verwijderen. Hiervoor zijn speciale scheerapparaatjes beschikbaar die je zowel voor je bekledingsstof als voor je kleding kunt gebruiken.

Bekijk in onze showroom

Wilt u dit product zien in de showroom? Dat kan uiteraard! Kom langs en onze adviseurs staan u graag te woord.

Maandag13:00 – 1800
Dinsdag09:30 – 18:00
Woensdag09:30 – 18:00
Donderdag09:30 – 18:00
Vrijdag09.30 – 18:00
Zaterdag09.30 – 17:00
Zondag12.00 – 17:00

* Iedere laatste zondag van de maand geopend