Al meer dan 100 jaar actief
 
Meer dan 25 verschillende merken

Meer dan 3000m² aan showroom

 

 

Eigenschappen van koudschuim

Een zitmeubel kan geleverd worden met verschillende soorten vullingen. Standaard wordt een zitmeubel voorzien van polyetherschuim vulling. Een meerwaarde voor een zitmeubel is de HR-schuim vulling, deze high resiliense vulling heeft hoog herstellend vermogen en een hoge veerkracht, hierdoor zal HR-schuim vulling op termijn veerkrachtiger blijven en zal het zich makkelijker herstellen in de oorspronkelijke vorm. Dit zorgt voor meer zitcomfort op de langere termijn. De veerkracht van een HR koudschuim vulling ontstaat door de open en luchtige cel structuur van de vulling.

Tijdens de inzitperiode van de bank zal de HR vulling zich, door de meer luchtige cel structuur, sneller vormen naar het optimale zitcomfort. Hierdoor is het mogelijk dat in de eerste periode van de gebruik er iets meer contourvorming en plooivorming ontstaat t.o.v een polyether vulling.

Na de inzitperiode stabiliseert de HR vulling zich. In tegenstelling tot de HR vulling zal een polyether vulling na verloop van tijd verder inzakken dan de HR vulling. Na verloop van tijd zal de stof van een bank met een polyether vulling meer gaan plooien dan een zitmeubel met een HR vulling.

Een kleine, extra investering in een HR vulling zorgt dus voor meer zitcomfort op de langere termijn. In het begin van het gebruik zal de HR vulling zich sneller vormen naar het optimale zitcomfort. Om ongelijkmatige contourvorming adviseren wij jou om zitplaatsen op een bank gelijkmatig te gebruiken.

Bekijk in onze showroom

Wilt u dit product zien in de showroom? Dat kan uiteraard! Kom langs en onze adviseurs staan u graag te woord.

Maandag13:00 – 1800
Dinsdag09:30 – 18:00
Woensdag09:30 – 18:00
Donderdag09:30 – 18:00
Vrijdag09.30 – 18:00
Zaterdag09.30 – 17:00
Zondag12.00 – 17:00

* Iedere laatste zondag van de maand geopend